ΠΡΟΥΣΑ-ΙΩΝΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ-ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΑΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣΕ ΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΥΣΑ-ΙΩΝΙΑ-ΑΙΒΑΛΙ-ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

1η μέρα Αθήνα – Κομοτηνή:

Αναχώρηση  από την Αθήνα και μετά από πολλές ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Κομοτηνή .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Κων/πολη:

Μετά το πρωινό ,νωρίς, αναχώρηση από το ξενοδοχείο, για διέλευση από τα σύνορα και έγκαιρη άφιξη στην Πόλη. Φτάνοντας στη Βασιλευουσα βλέπουμε τα Βυζαντινά τείχη και το Επταπυργίο καιμ μετά επίσκεπτόμαστε το Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών και το προσκύνημα του Αγιάσματος  της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια ξαναβλέπουμε τα χερσαία τείχη που έκτισε ο Μέγας Θεοδόσιος , για να επίσκευτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και την Εκκλησία των Βλαχερνών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο πριν τη μετάβαση και τακτοποίηση σας στο ξενοδοχείο αας. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο για να κάνετε  μια βόλτα στον πεζόδρομο της Μεγάλης Οδού του Πέρα –σήμερα Ιστικλάλ Τζαντεσί-για να δοκιμάσετε τα καταπληκτικά προφιτερόλ της Patisserie του ‘Inci’ ή να αγοράσετε τα περίφημα λουκούμια του Χατζιμπεκίρ. Μετά διανυκτέρευση.

3η μέρα Κων/πολη:

Μετά το πρωινό αρχίζει η κλασσική ξενάγηση της Πόλης. Θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο ( σήμερα υπαίθρια πλατεία ) , όπου βρίσκονται οι στύλοι του Θεοδοσίου και του Κωνσταντίνου του Πορφυρογ΄λεννητου καθώς και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών, η Βυζαντινή Κινστέρνα και το Μπλε Τζαμί (του Σουλτάνου Αχμέτ Α-Αγία Σοφία ). Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδησμένα στενά του Βοσπόρου. Και γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Μετά ελεύθερος χρόνος στη Σκεπαστή Αγορά με τα 4000 καταστήματα. Το βράδυ προαιρετική μετάβαση σε κέντρο διασκέδασης με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Πριγκηπόνησα - Προύσα:

Μετά το πρωινό θα διασχίζουμε στην Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα βρεθούμε στην Μικρασιατική πλευρά της Πόλης από όπου, με ιδιωτικό πλοιάριο ,θα μεταβούμε στα Πρισκηπόνησα. Επίσκεψη πρώτα στη Χάλκη και την Θεολογική Σχολή. Και μετά στην Πρίγκηπο ,όπου θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να κάνετε το γύρο του νησιού με τις γραφικές άμαξες. Επιστροφή το μεσημέρι με το ιδιωτικό πλοιάριο στην Μικρασιατική πλευρά και αναχώρηση για την Προύσα. Με την αφιξη θα απολαύσετε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα δείτε το Πράσινο Τζαμί και τον Τάφο του Καραγκιόζη  .Θα σας δοθεί χρόνος για επίσκεψη στην Αγορά. Δείπνο στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.

5η μέρα Προύσα - Σμύρνη:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σμύρνη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα δείτε την ξακουστή παραλία,μερικά παληά σπίτια και μνημεία,το Ρολοί στην Πλατεία Κονάκ, ο οποίος χτίστηκε το 1901 από τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ, την κλειστή Αγορά της Πόλης ‘HISAR ONU’ όπου θα γευθείτε αυθεντικό τούρκικο καφέ και ξερολούκουμα, θα περπατήσουμε στις κλειστές στοές της Αγοράς και το Χάνι Αμπατζιόγλου. Προαιρετική επίσκεψη στο ιστορικό Ασανσέρ στο Καραντάσι το οποίο κατασκευάστηκε το 1907 από τον Νεσίμ Μπαιρακλί Λεβί, παππού του διάσημου Γάλλου συγγραφέα Μάρκ Λεβί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα Σμύρνη-Κουσάντασι-Έφεσος

Πρωινό και περιήγηση της Σμύρνης. Μετά αναχώρηση για την Έφεσο, όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό της χώρο.

Περπατώντας θα δούμε την εντυπωσιακά ερείπια του αρχαιολογικού χώρου όπως τη  Αρκαδιανή οδό το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο,το γυμναστήριο την βιβλιοθήκη τού Κέλσου τις κρήνες κτλ.  Στη συνέχεια μετάβαση στην ορεινή Έφεσο ,και συγκεκριμένα στο Κιτρίνιζε,την αλησμόνητη πατρίδα της Διδώ Σωτηρίου. Μετά την ολιγόωρη επίσκεψη αναχώρηση για την ιστορική Ιεράπολη και το φημισμένο Παμούκκαλε. Άφιξη και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο  δείπνο διανυκτέρευση 

7η μέρα Πέργαμο – Αιβαλί – Τροία – Δαρδανέλια – Κομοτηνή

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο  αναχώρηση τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Περγάμου,μετά στάση και ξενάγηση στο ιστορικό Αιβαλί ,τις ελληνικές Κυδωνίες. Και εν συνεχεία ξενάγηση της ιστορικής Τροίας για να δείτε τα ιστορικά ερείπια και το ομοίωμα του Δούρειου Ιππου. Με την άφιξη σας στα Δαρδανέλια περνάτε απέναντι με το καραβάκι της γραμμής και συνεχίζετε ένα σύντομο ταξίδι για τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα Κομοτηνή – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Αθήνα.