ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

1ηημέρα Αθήνα- Δαρδανέλια-Δια μέσου της Δυτικής και Ανατολικής Θράκης

Στάσεις καθοδόν,διέλευση από τα σύνορα.Διανυκτέρευση στο Τσανακκαλέ πρώτη νύχτα

2η ημέρα: Δαρδανέλια- Τροία- Αιβαλί- Πέργαμος- Σμύρνη:

Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη του Τσανάκκαλε και μετά μετάβαση στην αρχαία Τροία για επίσκεψη του περίφημου αρχαιολογικού χώρου.Αμέσως μετά μετάβαση στο Αϊβαλί ( Κυδωνιές όπως ονόμαζαν οι Έλληνες την πόλη αυτή) για καφέ και ελεύθερο χρόνο. Μετά συνέχεια έχει η ιστορική Πέργαμος, πόλη και αυτή συνδεδεμένη με τον ελληνισμό της Ιωνίας. Η Πέργαμος απλώνεται σε έναν λόφο κοντά στη σημερινή Μπέργκαμα. Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε  στο περίφημο Ασκληπιείο με την αρχαία κρήνη, το αρχαίο θέατρο των 3500 θέσεων, τα ρωμαϊκά λουτρά, την ιερά οδό,τα ο εγκοιμητήριο κτλ Μετά αναχώρηση για τη Σμύρνη και με την άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιτζέ- Ιεράπολις:

Πρωινό και αναχώρηση για την Έφεσο, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο αρχαιολογικό της χώρο με τα πάμπολλα μνημεία. Σε μικρή απόσταση είχε κτιστεί ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου από τον οποίο έχει απομείνει μόνο ένας όρθιος κίονας.Θα δούμε τα εντυπωσιακά ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, όπως την Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο,  το γυμναστήριο, την βιβλιοθήκη του Κέλσου,την αγορά κα .Μετά επίσκεψη της ορεινής Έφεσου, και συγκεκριμένα του πάλαι ποτέ ελληνικού χωριού ( της Διδώς Σωτηρίου ) τον  Κιρκιτζέ .Ακολουθεί μετά μετάβαση στο ξακουστό Παμούκκαλε για΄ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:Παμούκαλε-Καππαδοκία:

Μετά το πρωινό και θα επισκεφτούμε την Ιεράπολη όπου θα θαυμάσουμε μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία της το μοναδικό στον κόσμο δημιούργημα της φύσης το Παμούκαλε ( που σημαίνει κάστρο από βαμβάκι ), με τις αβαθείς κοιλότητες γεμάτες με ιαματικό νερό. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Καππαδοκία  για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:Καππαδοκία:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την κοιλάδα του Κοράματος στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες .Θα επισκεφτούμε τις πιο αξιόλογες για να θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες τους. Όπως την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και την Σκοτεινή εκκλησία ενώ αργότερα  περνούμε από την κοιλάδα  του Πασάμπαλάρ ( με τα τρωγλοδιτικά σπίτια ) που βρίσκεται ανάμεσα στα βράχια. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην  πόλη Άβανος,γνωστή για τα κεραμικά της, η οποία  διαρρέεται από τον Αλυ  ποταμό .Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τη Σινασσό ( περίπατος στις ελληνικές γειτονιές, με τα παλιά αρχοντικά, επίσκεψη στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης), και τέλος το κάστρο Ουτσχισάρ ( άνοδος στον ακραίο πύργο για δούμε την πανοραμική θέα της Καππαδοκίας) .Τέλος επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία 

Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια εναέρια εκδρομή με αερόστατα μεταξύ 5.30 π.μ και  8 π.μ. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Καισάρεια έδρα του Μ. Βασιλείου, όπου θα ξεναγηθούμε  και θα θαυμάσουμε την πόλη που ανέκαθεν υπήρξε το οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Καππαδοκίας. Η  Βασιλειάδα του πλέον δεν υπάρχει. Μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο – διανυκτέρευση

7η ημέρα: Καππαδοκία  - Εσκι σεχίρ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα με ενδιάμεση στάση στην Αλμυρή Λίμνη. Στην λίμνη αυτή ,η οποία είναι δεύτερη σε μέγεθος μετά την λίμνη Βαν ,θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ αλλά και επίσκεψη των ακτών της. Με την άφιξη στην Άγκυρα θα έχουμε πανοραμική  περιήγηση της πόλης με τα σπουδαία κυβερνητικά κτίρια και τις μεγάλες πλατείες και τους φαρδείς δρόμους .Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Γόρδιον γνωστό από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος. Θα δούμε τον αρχαιολογικό του χώρο και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πόλη με τα 100 χαμάμ το Εσκί Σεχίρ, πόλη γνωστή και από τα γεγονότα του 1922. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα:  Εσκί σεχιρ – Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κωνσταντινούπολη. Σύντομο ταξίδι και άφιξη στα ανατολικά προάστια θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοίο το οποίο θα μας μεταφέρει στην υπέροχη Πρίγκηπο, ή Buyukada όπως λέγεται σήμερα. Ελεύθερος χρόνος να δούμε το νησία ,να φάμε η να πιούμε τον καφέ μας .Μετά θα επιστρέψουμε στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης για να πάρουμε το λεωφορείο μας, να περάσουμε τη γέφυρα του Βοσπόρου και να πάμε στο ξενοδοχείο μας.Τ ακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα Κωνσταντινούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Σήμερα θα έχουμε την κλασσική ξενάγηση της Πόλης Επίσκεψη και στη θρυλική Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί (του Σουλτάνου Αχμέτ Α ), το Βυζαντινό Ιππόδρομο -όπου βρίσκονται οι στύλοι του Θεοδοσίου και του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου αλλά και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών .Πιο πέρα η Βυζαντινή Κινστέρνα η οπόια σήμερα ονομάζεται Γερεμπατάν. Ακολουθεί γεύμα και επίσκεψη  για ψώνια σας στην Σκεπαστή Αγορά . Μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο και  διανυκτέρευση.

10η ημέρα Κωνσταντινούπολη –Koμοτηνή  

Πρωινό και μετάβαση  στο Οικουμενικό  Πατριαρχείο πριν αναχωρήσουμε για τη Θράκη ,τα σύνορα και την Κομοτηνή ,πόλη στην  οποία  θα διανυκτερεύσουμε.

11η ημέρα Κομοτηνή Αθήνα

Μετά το πρόγευμα το της ταξίδι επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.