10 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ

10 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΗ

 

1ηημέρα Αθήνα – Μακεδονία – Θράκη – Σύνορα - Δαρδανέλια.

Αναχώρηση για ένα μακρύ ταξίδι με στάσεις.Διανυκτέρευση στο Τσανάκκαλε.Δείπνο

2η ημέρα: Δαρδανέλια- Τροία- Αιβαλί- Πέργαμος- Σμύρνη:

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη του Τσανάκκαλε και μετά μετάβαση στην αρχαία Τροία ,για επίσκεψη του περίφημου αρχαιολογικού χώρου. Αμέσως μετά μετάβαση στο Αϊβαλί περιήγηση και ελεύθερος χρόνος. Μετά αναχώρηση για την αρχαία Πέργαμο.Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο κοντά στη σύγχρονη. Επίσκεψη του περίφημου Ασκληπιείου με τη στοά ,το θέατρο ,το τούνελ και το εγκοιμητήριο ,τα ρωμαϊκά λουτρά, το ναό με το βωμό της Δήμητρας κ.α. Μετά την επίσκεψη αναχώρηση και άφιξη για στη Σμύρνη, μέσω Μενεμένης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σμύρνη – Έφεσσος – Κιρκιτζέ- Ιεράπολις :

Πρωινό και αναχώρηση για την Έφεσο, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο αρχαιολογικό της χώρο με τα πάμπολλα μνημεία. Σε μικρή απόσταση είχε κτιστεί ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου από τον οποίο έχει απομείνει μόνο ένας όρθιος κίονας.Θα δούμε τα εντυπωσιακά ερείπια του αρχαιολογικού χώρου, όπως την Αρκαδική οδό, το ελληνιστικό θέατρο,  το γυμναστήριο, την βιβλιοθήκη του Κέλσου,την αγορά κα .Μετά επίσκεψη της ορεινής Έφεσου, και συγκεκριμένα του πάλαι ποτέ ελληνικού χωριού ( της Διδώς Σωτηρίου ) τον  Κιρκιτζέ .Ακολουθεί μετά μετάβαση στο ξακουστό Παμούκκαλε για΄ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4ηημέρα:Παμούκαλε-Καππαδοκία :

Πρωινό και αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Ιεράπολη όπου θα θαυμάσουμε μαζί με τον αρχαιολογικό της χώρο και το μοναδικό στον κόσμο ¨κάστρο¨ του Παμούκκαλε (που σημαίνει λόφος από βαμβάκι ), με τις αβαθείς κοιλότητες γεμάτες με ιαματικό νερό. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Καππαδοκία. Άφιξη στο Προκόπι ,την πόλη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η 5η ημέρα:Καππαδοκία

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την κοιλάδα του Κοράματος στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες .Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου,της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και τη Σκοτεινή Εκκλησία.Αργότερα θα ακολουθήσει η επίσκεψη της Ζέλβης και της πόλης Άβανος που διαρρέεται από τον Αλυ Ποταμό και είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τη Σινασσό για να δούμε τα παλιά αρχοντικά,την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης .Μετα δούμε το κάστρο Ουτσχισάρ με την πανοραμική θέα της Καππαδοκίας. Ακολουθεί μια επίσκεψη σε εργοστάσιο του όνυχα για να δούμε την υπέροχη αυτή τέχνη. Μετά ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία  

Όσοι θα συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή με το αερόστατο (και το έχουν δηλώσει την προηγούμενη μέρα)αναχωρούν στις 05:30 το πρωί και επιστρέφουν στις 8:00 το πρωί για πρόγευμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Νεάπολη και Μαλακοπη.Επίσκεψη την υπόγεια πόλη και τον ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την δυτική Καππαδοκία και επίσκεψη το Φαράγγι και κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ihlara ). Συνεχίζουμε για την Καρβάλη με την εκκλησία του  του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καππαδοκία - Εσκίσεχιρ 

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα ,με ενδιάμεση ολιγόωρη στάση για καφέ στην Αλμυρή Λίμνη. Στη λίμνη αυτή,που είναι δεύτερη σε μέγεθος μετά την λίμνη Βαν. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε τα υπέροχα χρώματά της στις αποχρώσεις του ροζ και μωβ και να περπατήσουμε σε μια γωνιά της. Με την άφιξη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας θα έχουμε την ευκαιρία να την περιηγηθούμε πανοραμικά και να δούμε τα σπουδαία κυβερνητικά κτίρια της και τις μεγάλες πλατείες της. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Γόρδιον γνωστό από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα δούμε τον αρχαιολογικό του χώρο και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πόλη των 100 χαμάμ το Εσκί Σεχίρ, γνωστή και από τον πόλεμο της Μ.Ασίας ,το 1922. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εσκίσεχιρ - Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και μετά θα πάρουμε το δρόμο για την ιστορική Βιθυνία. Θα περάσουμε κοντά από τη λίμνη της Νίκαιας για να φτάσουμε στη Γιάλοβα για να πάρουμε το πορθμείο για το Εσκιχισάρ. Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ μια απόσταση 63 χλμ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.ΣΗΜ. Επίσκεψη της Νίκαιας εάν θα υπάρξει χρόνος να δούμε την Αγία Σοφία όπου έλαβε χώρα η Οικουμενική Σύνοδος.

9η ημέρα Κωνσταντινούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Σήμερα θα έχουμε την κλασσική αλλά και τόσο δημοφιλή γνωριμία με την Πόλη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), το Βυζαντινό Ιππόδρομο -όπου βρίσκεται η Στήλη του Θεοδοσίου και ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών και Η Στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου. Ακολουθεί γεύμα .Μετά επίσκεψη στην Σκεπαστή Αγορά για ψώνια . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα Κωνσταντινούπολη –Koμοτηνή

Πρωινό.Επίσκεψη του Πατριαρχείου και αναχώρηση για τα σύνορα.Επιστροφή στην Ελλάδα και διανυκτέρευση στην Κομοτηνή.